Meer vragen dan antwoorden

Als w-installateur wordt er van alle kanten aan je getrokken, momenteel. De vraag naar energiezuinigere installaties stijgt. De energieprijzen zijn hoog en consumenten schieten daardoor in de vlekken. Het voorgestelde prijsplafond biedt lang niet voor iedereen soelaas. En of dat allemaal nog niet erg genoeg is, blijft ook de levering van materialen een probleem.

 

Los van de natuurlijke stijging in onderhoudsvraag – na de eerste nachtvorst, na een hevige storm, na een hittegolf – zijn opdrachtgevers zich steeds bewuster van de lange termijn. Hoe zorg je duurzaam en blijvend voor een aangenaam klimaat in een gebouw of woning? Daarbij is niet alleen verwarming, maar in toenemende mate ook koeling gewenst.

 

De bewoner of gebouweigenaar hoort van allerlei kanten over mogelijke oplossingen. Warmtepomp of warmtenet? HT, MT, LT of ZLT? De zin en onzin van infrarood? Waterzijdig inregelen of de ketel op 50 graden? Zoveel mogelijkheden maken de keuze niet eenvoudiger. En wat is de juiste oplossing in een bepaalde situatie? Die vraag is voor de leek vrijwel onmogelijk te beantwoorden. En dus komen consumenten en gebouweigenaren met hun vragen naar jou toe.

 

Met de artikelen in dit digimagazine en op Gawalo.nl hopen we je te helpen bij het beantwoorden van al die vragen. Veel leesplezier gewenst!  

 

Margo van Voskuilen

Hoofdredacteur Gawalo  

Margo van Voskuilen

Foto: NFP Photography

Voorwoord

2/8
Loading ...